DAG ETT

Vi kom till New york vid tolv på dagen, var rätt trötta men peppade inför långa promenader längs gatorna!
Har tagit fram lite bilder som min dator klarar av från dag ett. Allt var ju så häftigt så istället för att ta fram kameran första dagen gick vi mest och kollade runt, därför blev det inte så många bilder på torsdagen.



Bild 1: Från korridorsfönstret på hotellet
Bild 2: Taxibil och taxivagn
Bild 3: Lite av times square
Bild 4: Vi åt god mat på bourbon street och jag beställde in en inte allt för god drink

nu ska jag trixa lite mer med alla bilder som kommer upp sen!

TILLBAKA

HEJ! Nu är vi tillbaka. Åh det var så underbart, ville inte åka hem! Det har varit den bästa resan någonsin!
Jag har gått igenom alla bilder vi har tagit och det är typ 800 st, så det blir svårt att visa alla på bloggen + facebook. Men jag ska se över det lite mer så ska jag lägga upp bilderna imorgon! Här ska ni få ett smakprov i alla fall!



I Central park!



Jag och Max på Top of the Rock i NEW YORK, Weeeeei, det var fint! Det gröna i bakgrunden är central park!



NEW YORK CITY HERE WE COME!

Hurra hurra hurra för mig! För idag är det min födelsedag!
Om några timmar åker vi! Hinner inte blogga mer, SÅ VI HÖRS! :D

Önska oss lycka till
är rädd för tullen


Snart åker vi!

YES! Nu bär det snart av till THE CITY och jag har flummat runt hela dagen, gjort listor, letat roliga ställen på nätet som man ev. skulle kunna gå till och packat, städat. Har även hunnit med en springtur med Annika vilket var gött, vi sprang i stan! skulle jag aldrig få för mig om jag sprang ensam men nu gick det bra.

Är rädd för att jag packar för mycket. Men nu sa Max att han kommer strunta i att packa ner massa onödiga saker som man kanske kommer använda och sikta in sig på att köpa mer nya prylar där nere istället, så, så ska jag också göra nu. Jag tänker hela tiden på när man nu har lite pengar att spendera och kan köpa lite saker så kommer jag inte hitta någonting, men det är ju så stort och massa affärer någonting måste ju passa tycker jag.

Imorgon fyller jag år! Yeho. Börjar dagen med att jobba. Trist. Men sen blir det inhandling, överraskningslunch och födelsedagsfika innan vi åker med tåget som går imorgon kväll. Känns jobbigt att sitta på arlanda o vänta några timmar onsdag natt men hoppas man kan få sova lite i alla fall.

PIRRIGT.


helg helg helg helg <3

Nu kommer lite bilder från helgen i värmland med min underbara familj! Vi hann även med en vandring igår i skogen vilket var jätte härligt, men det kryllade av mygg lite här och där.





det blev smörgåstårta!



och rosévin!



La familia!



och sen blev det söndag, då var vi ute



Pappa tog också med sig kameran!



mammi!



:)



från mamma och pappas brygga! vill bada!



<3 Söta!


Det togs fler bilder men det tar lite tid att ladda upp och Max väntar på att vi ska börja se på film nu!


Ok, mycket att göra

Nu är jag i Värmland. Har fått finfina presenter av min familj, bl.a. pengar till en cykel weei!, body shop saker, film, pengar m.m. Jag blev super glad! Snart ska jag och pappa ut och cykla till Deje "centrum" för att handla mat till mor kommer hem från jobbet. Sen ikväll åker jag hem till Gbg igen. Har så jäkla mkt att göra!

Innan resan ska jag genomföra (mycket) saker
packa allt allt ALLT
tvätta
handla
gå till apoteket
kopiera
växla pengar
hämta linser
jobba
ringa till elgrejs
springa med annika
göra matsäck
hämta ut biljetter till tåget
ringa till tandläkaren
klippa och klistra (inget måste men jag vill och SKA)
skriva ytterligare en lista på vart jag vill gå i NY
STÄDA

och lite till. ok, allt det där på en dag, ska iofs jobba på onsdag morgon innan vi åker (ett ganska korkat beslut då jag kommer bli så jäkla trött plus MER stressad)

Nu ska jag skynda på och hoppa på cykeln till byn. YEAH. Jag har resfeber, liksom pirr i magen!

HEJ

Sjuk

Usch mår inte alls bra idag, känner mig jätte hängig och trött, ont i huvudet och illamående. Så jag valde att stanna hemma från skolan. Får typ dåligt samvete när jag är borta från lektioner. Tråkigt att ligga i sängen hela dagen.

Jag har verkligen ingenting att skriva. ska nog ta mig en dusch och försöka piggna till.

Örhänge

Jag har pysslat lite ikväll. det blev ett örhänge. Det var svårt och blev kanske inte det snyggaste, men kul är det.



Jag kände att det var dags

..för att klippa mig! Jag fick för mig att klippa mig själv imorse, men efter några klipp med en slö sax blev det helt fel, fick lite panik och beställde tid till en klipptid vid tre. Det visade sig att min frisör hade varit i NY för inte så längesen så det blev en timmas samtal om olika tips hon hade. Hon var söt.
Håret blev lite kortare än förra gången men det är gött. jag måste göra något åt det för det är så torrt och konstigt, känns bara bra nån vecka efter jag klippt mig sen blir det sådär slitet igen.

Förövrigt känner jag mig ganska hängig, tror Max har smittat mig. Men det är ju bra att det kommer nu ändå och inte nästa vecka.
Snart kommer Max hem och då ska vi göra hamburgare. Gött

Såhär blev håret från sidan i alla fall!


Check-listor

Sitter här på morgonkvisten med frukosten i högsta hugg och skriver en new york check-lista. Vet inte hur många jag har gjort men sedan råkat slänga dem, men nu får det bli denna! Ingenting får glömmas! Huvudsaken är att passet är med i alla fall, och cash. Och alla biljetter. Listor är kul. Jag påbörjade tillochmed en lista på vad jag skulle ha med mig för kläder, men det blev så lång och svår, typ; "den vita t-shirten med monkimärke", "den långa svarta västen med dragkedja". Långdraget och lite onödigt kanske.

Jag hatar min dator, den stänger av sig själv. Måste lämna in den.

Har ingenting att skriva just nu.


Sol i september

Kom nyss hem från en liten promenad. Fick en hemköpskasse med mig hem med lite saker i inför middagen. Det ska bli lasagne! Känns som jag egentligen vill äta något kallt nu när det är så varmt. Fick en chock när jag gick ut innan, men gött med värme.

Idag ska jag jobba, klockan fem. Känns väl rätt ok faktiskt. Det är skumt det där om man t.ex. inte har jobbat på en vecka blir jag ganska nervös, känns som jag inte har jobbat på flera månader. När jag väl kommer dit är det ju som vanligt men. Det är väl för att allt förändras så fort där, man vet inte om någon vårdtagare har blivit sämre eller om någon ny har kommit.
Har fått ett stort eget skåp på jobbet också, som alla heltidsanställda har! Det känns så gött att ha ett jobb direkt man slutar skolan +  att jag får åka till New york och vara ledig två veckor innan jag börjar! Blablabla

Jag förstår inte att vi snart åker till New York! Ansökte om visum igår och det gick bra. Är mest nervös för alla frågor de antagligen kommer att ställa vid tullen. Skit läskigt. Jag förstår ju engelska men tänk om jag skulle råka höra fel och så tror dom jag är en terrorist. Nej men inte så kanske men när min syster ch hennes sambo åkte dit fick Thomas följa med några vakter och svara på frågor i 15 min, typ; "vad ska du göra här", "hur länge har du och din flickvän varit tillsammans". känns som att jag och Max måste komma fram till vad vi ska säga för att vi ska svara lika så att de inte blir misstänka. Haha nej, det kommer nog inte vara så farligt. Skärpning liksom.

nu ska jag leta efter goda recept sen ska jag sätta igång med middagen.
ciao


Nattmat

Igår tog jag massa bilder. Här får ni se lite! Inte så intressanta men åh vad jag är glad för vår kamera!









SOVA!

RSS 2.0