LEOPARD


Den här fick jag av Maxen!

FIXA

Fy för att vara ensam men hurra för snö!
Nu har Max åkt vilket känns jätte tråkigt, men är glad över att familjen kommer imorgon, hade verkligen inte pallat att vara ensam under jul. Vet att det är egoistiskt av mig att böla för att jag är rädd för att vara ensam över jul då jag vet att det är så himla många i världen som verkligen är ensamna, inte har någon familj, som inte har några vänner, som inte får någon julklapp av någon.
Nej upp med hakan! nu blir jag glad. Idag ska jag städa, ska göra det skinande rent! Lägga klapparna lite snyggare under granen, göra knäck kanske, springa in till affären och köpa lite julkäk till imorgon, kanske köpa en bingolott (50 spänn lite väl mycket men det är som en tradition, skulle iofs bara kunna kolla på programmet då jag mest ser fram emot rimmen och själva julstämningen).
Igår fick jag en jätte fin julklapp av Max, en stor tröja från monki med en leopard på. Den är så fin så jag ska ha på mig den på julafton. Vi käkade kyckling med potatisgratäng också, tog en timmes promenad vid nattetid och sparkade snö, blev blöta men det var urmysigt.

FIXA!

MÅNGA JULKLAPPAR I ÅR

Nu har vi packat in alla julklappar och det har blivit sjukt mycket! Kolla bara!
vi har slagit till med stort
Ikväll ska vi ha en liten mini-julafton här, vilket betyder att jag och max ska få öppna ett varsit paket från oss båda. det blir fint. det stora guldiga paketet är till mig från max, undrar vad det är!
så himla mysigt när det är lite snö och massa ljus
TVÄTT!

JULKÄNSLOR

Gud vad mycket julkänslor jag börjat få i kroppen nu. Det är helt sjukt vad tiden går fort ibland. och det finns sjukt mycket att behöva göra också dagarna innan jul, det känns som att man går runt och tänker på jul jul jul saker granar ljus mat mys godis snö precis hela tiden, man försöker tränga in lite andra saker att tänka på men det går liksom inte, kanske någon sek sen börjar man tänka på karl-bertils jul istället och längtar till klockan blir halv åtta på julafton så man kan äta sig full på knäck och massa ostar och kex.
och tänk vad mycket pengar man har gjort av med på julklappar fast man kanske har lagt en budget innan. sen tillkommer ju presentpapper som kostar typ 30 kr rullen, alla sån där skrivlappar, snören. och alla saker man har köpt hem till lägenheten. nu känns det som jag klagar. klagar lite på ekonomin kanske men nej det är mysigt och fint! lite jobbigt att allt ska kosta så mycket och blir alla nöjda nu?

på julafton blir det jobb men det ska bli rätt mysigt. vasahemmet har som tradition att på morgonen vid det tidiga kaffet öppna alla dörrar på varenda våning, och så står hela personalen och sjunger ute i dagrummet så att alla hör. sen går vi in med lussebullar och pepparkakor. sen får vi i personalen julmat också, det blir mysigt. jag jobbar på demensavdelningen på julafton så då blir det nog att kika på kalle anka, locka håret på tanterna, lyssna och spela gitarr och sjunga julsånger, klä granen och hälsa på alla släktingar som kommer på besök. Dom blir så himla glada då.

Nej nu ska jag göra iordning lite här sen blir det stan och då ska jag köpa den sista julklappen som är till max föräldrar!

KRAM

SNÖ I GÖTEBORG

Hejhej
vaknar av att det är snö utanför sovrumsfönstret, underbart ju! Jag håller verkligen tummarna för att det är så hela jul.
Igår jobbade jag, var både bakis (men inte så mycket) och hade ont ont i magen av jäkla mens. Men igår hade jag konstant ont i flera timmar vilket jag inte brukar ha (brukar bara vara ett par timmar) så jag kunde verkligen inte åka till David och äta lamm som de skulle bjuda på. ååh. Men jag kom iväg på bion i alla fall och den var jätte bra, skulle vilja bo på den planeten istället, den här planeten är inte lika trevlig. Hoppa runt i skogen och där man trampar lyser det upp och springa runt flera hundra meter upp i skyarna och inte vara höjdrädd, eller hoppa över ett stup till ett annat och under finns det ingenting, eller flyga på en sån där stor ödla. skulle inte våga kanske. öh. jag tänker som att det skulle kunna finnas på riktigt och att jag någongång kommer vara där haha. flum.
I förrgår var jag ut på dubliners med några från jobbet, det var jätte trevligt, det är sällan som man gör något sånt, i alla fall på vasahemmet. Vi var kanske 7 pers som satt på en irlänsk pub, lyssnade på ett irlänskt band som spelade, drack öl och dansade. Vi blev uppbjudna flera gånger vilket var skoj men jag vågade inte. Bilderna blev inte så bra, ska man skylla på att man inte hade rätta handlaget för kameran eller att man var för berusad? här kommer några bilder
Emelie som sminkat mig på makeupstudion några gånger, jag och Cathrine
Cathrine och Mirjan
Elisabeth
Ja det var väl de tre som man såg någonting på. de andra består av de som togs på dansgolvet och där blev det bara rörigt.
Nu ska jag in till stan och förhoppningsvis handla de sista julklapparna.

JULKAFFE

Ledig idag! Sitter och dricker julkaffe. Har sovit länge men som vanligt så blir jag störd av någonting runt 7-8 tiden, ALLTID när jag har sovmorgon. I morse var det massa vägarbetare som bankade och borrade i marken precis utanför. jag blir så irriterad och trött. men jag snosade och halvsov till kvart i elva sen så det var gott.

Nu ska jag ner till stan och handla de sista julklapparna. måste städa undan här lite först.
I helgen hade vi ju mini-julafton och det var jätte trevligt, vilka fina och underbara vänner vi har! Blir så glad att de vill komma och jag tyckte vi hade jätte kul! Mycket mycket mer sånt tycker jag! Massa love love love till er!
Bilderna orkar jag inte lägga upp här, ni har ju allt på facebook :)
Sen var vi ju på middag på Svenska mässan i söndags med max familj och Wallinarna. Det var väldigt trevligt men jag åt mindre än förra året.

Åh vad jag har lite ångest för nyår, jag vet verkligen inte vad jag vill göra. Tänker en gång i minuten att man skulle ju kunna åka bort någonstans, men då inser jag ju efter en sek att vi måste ju typ vara här i göteborg då jag ska jobba hela dagen på nyårsafton.

På lördag ska jag ut med några från jobbet, det blir trevligt. ska visserligen upp klockan sex dagen efter men en annan arbetskamrat på jobbet ska också jobba då så det känns rätt bra att inte vara ensam.

Hej!

JULBORD

Nu har jag äntligen fått min mac book pro! weho och hurra för det! Har suttit konstant (förutom när jag var på jobbet i fyra timmar) sen två då den kom. Kan inte sluta. Det är så kul att installera (kanske inte jätte kul men ändå) och se hur alla saker ser ut och hur allt fungerar. och nu i mörkret lyser tangentbordet så fint och äpplet. love iiit.
Imorgon ska jag på julbord med jobbet, det ska bli härligt med lite julmat i magen. En arbetskamrat sa dock att det skulle vara fyra stora bord med olika saker så jag kommer förmodligen få ont i magen och inte orka jobba de två sista timmarna efter bravaderna.
Här hemma är det rätt stökigt, men vi har bakat så mycket och jag har slängt kartonger till mac i hela lägenheten med alla tillbehör för att jag var så exited när den kom. Julafton lite tidigare kan man säga. sen är det lite julsaker som ska upp också som bara ligger där och inte vet var de ska va.
ååååh vad jag längtar till imorgon kvart över fyra då är jag ledig i tre dagar. mysmysmys!
nu ska jag lägga mig. puss

DÅLIGT SAMVETE

Nu är jag smått irriterad.
Alltid alltid ALLTID när jag är ledig från jobbet, eller kanske börjar eftermiddagen eller vad som helst, ringer mitt jobb för att fråga om jag kan hoppa in extra den dagen eller jobba en annan dag istället. Jag säger nej många gånger men de ger mig så dåligt samvete för att jag gör det. Idag har de ringt två gånger, en gång 6.55 imorse, frågade om jag ville jobba en A tur, alltså 7-16.15 idag, samtidigt som jag börjar mitt vanliga pass 17-21 ikväll. Sen nu precis ringde de igen och frågade om jag kunde jobba på fredag, då jag är ledig, men jag har tusen saker att göra då ändå. Jag uppskattar väl att de tänker på mig men jag vill inte jobba hela tiden och jag tycker att jag är värd lika mycket som alla andra att få ha mina lediga dagar som jag har. Det är mer än halva personalen som jobbar mindre procent än vad jag gör, det är väl bättre att ringa dom då.
Jag får ingen chans att koppla bort mitt jobb. Jag sover dåligt bara för att jag tänker på hur dåligt samvete jag har för att jag kanske inte hoppade in då de frågade, om jag glömde sätta på larmet hos en boende, om jag gav alla mediciner som skulle ges, om chefen tycker jag är duktig eller inte, om arbetskamraterna tycker att jag sviker dem för att jag inte har ställt upp på sistone. Jag mår verkligen skit dåligt av det här.


Till något annat.
Igår gjorde vi tre sorters godis till festen som kommer, ska bli så skoj! Nu snart ska jag fortsätta baka och kanske försöka dekorera mer. Skriva ut, göra musiklista etc.

ATT ÅKA TÅG ÄR TRÅKIGT OM MAN SAKNAR NÅGON/NÅGRA

Fy det är så jäkla trist att åka tåg, och idag är det så djävulskt mycket folk i vagnarna också vilket gör det lite jobbigare. Jag är på väg till mina föräldrar och kommer vara framme om två timmar, har åkt en timma. Alltid när jag åker börjar jag tänka att jag nog kommer bli kissnödig snart och att jag måste besvära personen bredvid mig att ställa sig upp två gånger för att jag måste gå vill toaletten. Jag försöker oftast hålla ut liksom för att jag inte ska behöva gå, men då tänker jag att det är 40 min med bil hem också och då går det inte, då får jag ändå resa mig upp och då känns det dumt att jag har suttit och pinats helt i onödan då jag ändå behöver göra det förr eller senare. Ja, nu medan jag sitter här och tänker att jag INTE är kissnödig så läser jag aftonbladet och lyssnar på beach house. Hade så gärna velat gå i regnkläder imorgon ner till stan och vara med på göteborg under vatten Nej tack men.. och det är jobbigt att vinka till göteborg och framför allt max, det är då jag verkligen känner att göteborg ar mitt hem och att jag antagligen kommer bo där större delen av mitt liv (ja om vänner finns kvar där förstås och med jobb och så.) Nu ska jag läsa vidare. Puss

RSS 2.0